বাংলাদেশ অর্থনৈতিক অঞ্চল কর্তৃপক্ষ (বেজা)।  পদের নাম: সহকারী ব্যবস্থাপক

21 Oct 2020

1.Choose the correct preposition. The table is ... the middle ..... the room. . 
ANS: in, of

2.Which of the following sentence is correct? 
ANS:In the accident, a number of passengers were died..

3.Choose the correct synonym of the word: ASTUTE.
ANS:Ingenious

4.Choose the correct antonym of the word: EPIDEMIC.
ANS:Endemic

5.Choose the correct conversion into simple form of the sentence: Corona virus has attacked the world, Bangladesh has maintained a high growth rate of its economy
ANS:@@In spite of Corona virus attack in the world, Bangladesh has maintained a high economic growth rate . 

6. Choose the correct tag question of the sentence:  Zahara knows how to swim... ........?
ANS:doesn't she

7.Choose the correct translation of the proverb: চোরে চোরে মাসতুতো ভাই
ANS:Birds of the same feather flock together.

8.He loves himself. The underlined word is:
ANS:Reflexive pronoun

9. Choose the correct words to complete the sentence............... in the field is feeling sick. 
ANS:One of the players

10.The appropriate plural form of the word: STRATUM is. 
ANS:Stratas

11. Choose the correct sentence.
ANS:My friend is going to buy some new furniture

12.Antonym of RECONDITE is 
ANS:Manifest

13.What is the correct meaning of the underlined word in the sentence? How are you getting on in your new job.
ANS:managing

14.Choose the appropriate pairs of words to fill in the blanks: Though it's difficult to cross the river, don't.........
ANS:give up

15.The past participle form of the word "BITE" is-
ANS:Bitten

16.Choose the correct form of the verbs in the sentence. If we..... near Cox's Bazar, we would go there more often.
ANS:lived 

17.Chose the sentence with appropriate use of some":
ANS:Would you like to buy some apples?

18.Which of the following words is correctly spelled?
ANS:Parliament

19.Choose the correct form of the underlined words: Sabotage came from the French saboter, Which means to clatter with wooden shoes (sabots)". 
ANS:which means to

20.Select the sentence with appropriate form:
ANS:If Salina had the money, she would buy a fast car


BCS PRELIMINARY & WRITTEN

Learn from scratch to become a first class officer.


BANK JOBS

A huge collection of Bank Job Questions to guide you through.


NTRCA

Easy and simple way to succeed.


GOVT. JOBS

StudyPress has solutions of ALL previous govt job tests.


MBA ADMISSION TEST

Worried about Math and English? Try Studypress


CURRENT NEWS

Every Important News updates for Job Preparation.


MISTAKE LIST

Something you will find nowhere else, but you need the most.


ALL PREVIOUS QUESTION & SOLUTIONS

The test was held yesterday? Solution is here!!


Login Now

Comment with facebook